Kinesiologie | Praktijk 'Onder de Berken'

logo

Behandelmethode Kinesiologie

Kinesiologie betekent letterlijk "de leer van de beweging". Het is een therapeutische manier van behandelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van spiertesten om uit te zoeken WAAR, WAAROM en WANNEER de balans in het lichaam verstoord geraakt is, om vervolgens te bepalen hoe die balans kan worden hersteld.

De methode werd rond 1960 in Amerika ontwikkeld door de arts en chiropractor George Goodheart. Hij bundelde daarin onderzoek, kennis en ervaring uit de fysiotherapie, geneeskunde, chiropractie, acupunctuur, voedingsleer en psychologie.

Hoe werkt kinesiologie?
Alles draait om spiertesten. De kinesioloog kan zijn cliënt via deze spiertesten inzicht geven in de oorzaak van zijn klachten. Spieren reageren namelijk met spanningsverandering op stress en ziekte. Deze methode vereist alleen maar een hele lichte belasting van de spieren. De testen vormen de puzzelstukjes, die uiteindelijk met elkaar een beeld vormen van het hoe en waarom van de klacht. Er kunnen verbanden zijn met stress uit het heden, maar ook uit het verleden, omdat het lichaam negatieve ervaringen (die vaak generaties lang worden doorgegeven) kan vasthouden. Als voldoende beeld is gevormd, test de kinesioloog uit wat de beste manier is om iemand weer in balans te brengen en hoe daarmee zijn zelfgenezend vermogen het beste kan worden gestimuleerd.

Hoe werkt de spiertest?
Bij de spiertesten oefent de kinesioloog een zachte druk uit, meestal op een arm, om te kijken of een specifieke spier voldoende energie heeft om die te weerstaan. Kan die spier de druk weerstaan dan wordt de test 'sterk' genoemd en is er balans, maar kan de druk NIET worden weerstaan dan wordt de test 'zwak' genoemd en is er sprake van onbalans. Die onbalans kan in allerlei vormen van stress liggen en stress kost heel veel energie.

Kinesiologie is geschikt voor iedereen die openstaat voor het hoe en waarom van lichamelijke klachten of geestelijke onbalans en die iets wil doen aan zijn of haar eigen gezondheid.

Home Voorstellen Dyslexie Klachten/Stress Kinesiologie Cranio Sacraal Stress Release Ervaringen Links Contact