Stress Release | Praktijk 'Onder de Berken'

logo

Behandelmethode Stress Release

De Stress Release-methode stelt je in staat duidelijkheid te krijgen over de werkelijke oorzaken van je stress. Door middel van spiertesten krijg je antwoord vanuit het onderbewustzijn op het hoe en waarom van je stressreacties. Als je dat weet kan je de stress opheffen, je lichaam in balans brengen en je eigen afweermechanisme stimuleren. Het zorgt ervoor dat je je energieker voelt en meer vertrouwen krijgt in de toekomst.

Aanpassen
Stress Release betekent letterlijk 'het opheffen van stress'. Ieder mens wordt geboren met het vermogen zich aan te passen. Alleen de mate waarin verschilt van mens tot mens. Gedurende je hele leven moet een mens zich eigenlijk aanpassen, als kind in het gezin, op school, op het werk, aan lawaai, licht, gemiste deadlines, relatieproblemen, in ruzie, enzovoort. Kortom het hele leven is één grote aanpassing.

Als die aanpassingen niet goed lukken krijg je zorgen, verlies van controle en vooral veel negatieve gevoelens. Daarnaast moet je de hele dag keuzes maken, baan, hypotheek, je hebt soms een stressvolle relatie en we eten vaak slecht. Ook krijgen we toxines binnen van vervuilde lucht, straling en uitlaatgassen en ons lijf moet dit dan allemaal continu kunnen verwerken. Dit vertaalt zich vaak in signalen en problemen.

Signalen
Lichamelijke signalen veroorzaakt door stress kunnen onder andere hoofdpijn, slapeloosheid, infecties en ziekten, hoge bloeddruk en lichamelijke uitputting zijn. Emotionele signalen kunnen depressie, apathie, mentale uitputting, lage zelfwaardering, angsten, irritaties en vergeetachtigheid zijn. Voorbeelden van signalen in je gedrag tenslotte zijn afwezigheid of te laat komen, afname van productiviteit, werkverslaving, dingen uitstellen, alcohol, roken en troostvoedsel eten.

Veel hangt af van je houding en emotionele reactie op de gebeurtenissen. De sleutel bij Stress Release is je waarneming van de gebeurtenissen te veranderen en vervolgens de stress te verminderen. Tijdens de behandeling kijken we naar zaken als:

Als we daar inzicht in krijgen, kunnen we dit vervolgens gaan herstellen door je stress af te voeren en je lichaam weer in balans te brengen. En dan zit je weer lekker in je vel.

Home Voorstellen Dyslexie Klachten/Stress Kinesiologie Cranio Sacraal Stress Release Ervaringen Links Contact